Şampiyonlar protokolü ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Okul Sporları Federasyonu tarafından 29-30 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenen, ?Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışması'nda Aydın'ı temsil eden ve Türkiye 3.'sü olarak başarılarına bir yenisini ekleyen Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Küçük Erkek Atletizm Takımı sporcularının protokol ziyaretleri devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarılı sporcular, Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ferdi olarak yarıştığı Uzun Atlama da Nazilli'ye Türkiye ikinciliği kazandıran okul öğrencilerinden Burak Şen'in de katıldığı ziyaretlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Müdürü Nesim Kotan ve Beden Eğitimi Ramazan Kubus da hazır bulundu.

72 TAKIM İÇİNDEN 3. OLDULAR

Burak Şen, Hasan Eren Gönül, Enes Öztürk, Anıl Çeken, Alperen Arif Demir ve Berkay Şimşek'ten oluşan Aydınlık İlköğretim Okulu Atletizm Takımı' ilk olarak Kaymakam Mehmet Okur'u makamında ziyaret etti. Kazandıkları kupaların hikayesini Okur'a anlatan başarılı sporculara meyve suyu ikram edilirken, Okulu Müdürü Nesim Kotan, ?Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışması ile ilgili kısa bilgilendirmede bulundu. Kotan, yarışmalara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yanı sıra 30 ilden küçük kız ve erkek, yıldız kız ve erkek, genç kız ve erkeklerden oluşan 430 ferdi sporcu ve 72 takımdan toplam bin 6 sporcu katıldığını söyledi. Okul öğrencilerinin, 100 metre ve 1000 metre koşu, uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu ve 4x100 bayrak koşusunda başarılı bir performans sergileyerek takım halinde Türkiye Üçüncüsü olduklarını hatırlatan Kotan, Burak Şen'in de ferdi olarak yarıştığı Uzun Atlama da Nazilli'ye Türkiye İkinciliği getirdiğini kaydetti.

?HER GEÇEN GÜN ÇITA YÜKSELİYOR?

Kaymakam Mehmet Okur ise, başarılı öğrencileri tek-tek kutlayarak, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan yarışmalarda Nazilli'ye birincilik getirmelerini istedi. Nazilli'nin eğitim-öğretim yılında başarılı bir dönemi geride bıraktığını söyleyen Okur, ?Nazilli'nin çıtayı her geçen gün yükseltmesi gerekiyor. İkincilikler, üçüncülükler elbette ki başarıdır. Ama Nazilli daha iyisini hak ediyor. Önümüzdeki yıllarda eminim ki Türkiye ve Dünya Şampiyonları Nazilli'den çıkacaktır? dedi. Öğretmen ve öğrencileri kazandıkları başarısından dolayı kutlayan Okur, ?Biz idareciler olarak her zaman çocuklarımızın bu başarılarına destek vereceğiz? şeklinde konuştu.

GENÇLERE KANUN ADAMI OLUN TAVSİYESİ

Türkiye üçüncüleri daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'yı makamında ziyaret etti. Sporcularla yakından ilgilenen Doğan Kaya, öğrencilerin arasında ?Hakim, Savcı ve Avukat' olmak isteyenlerin olup olmadığını sordu. Hiçbir öğrenciden olumlu yanıt alamayan Kaya, ?Bizim mesleğimiz kariyer meslekleri arasında yer alıyor. ?Kanun Adamı' olarak belki bir doktor, bir mühendis kadar çok para kazanamazsınız ama, toplumda adalet ve eşitliği sağlamak, halkın huzur ve güvenini sağlamak da çok önemlidir. Adaletin, eşitliğin olmadığı toplumlarda insanlar nasıl yaşar? Bu nedenle sizin gibi gençlerimize ihtiyacımız var? dedi. Kaya'nın konuşmasının ardından aldıkları maaşlardan da bahsetmesinin ardından 2 öğrenci fikrini değiştirerek, ileride ?Savcı' olmayı düşündüğünü söyledi. Başarılı sporcuların Başsavcı Doğan Kaya'yı ziyareti çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

GENÇ SPORCULARA BÜYÜK SÜRPRİZ

Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Küçük Erkek Atletizm Takımı sporcuları son olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret etti. Makam odasına girdiklerinde büyük bir sürpriz ile karşılanan öğrenciler, Nazillili milli futbolcular Trabzonspor'da futbol hayatına devam eden Serkan Balcı ve Ankaragücü'nde oynayan Aydın Tosyalı'yı karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Öğrenciler ziyaret sırasında Balcı ve Tosyalı ile sohbet etme imkanı bulurken, Başkan Alıcık ise, Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Küçük Erkek Atletizm Takımı sporcularını tek-tek kutlayarak, meyve suyu ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber